Acasă Politic Siria: Cea mai sangeroasa zi a conflictului din Siria: 343 de morti

Siria: Cea mai sangeroasa zi a conflictului din Siria: 343 de morti

DISTRIBUIȚI

113505 – 27092012 – 343 de persoane au murit miercuri în confruntările din Siria, o cifră record în ceea ce priveşte decesele zilnice înregistrate de la izbucnirea războiului civil (martie 2011) şi până în prezent, potrivit Yahoo News.

„Cei aflaţi la guvernare sporesc violenţele cu fiecare ocazie, iar acest lucru dovedeşte că sunt hotărâţi să înăbuşe revoluţia cu orice mijloace posibile”, a declarat Rafif Jouejati, o purtătoare de cuvânt a Comitetelor de Coordonare Locală din Siria. „Cifrele sunt îngrozitoare, dar lumea trebuie să ştie că numărul cazurilor de tortură a copiilor şi de tortură sexuală este în creştere”, a mai sups femeia, care acuză reprezentanţii regimului sirian de faptul că sunt dispuşi să comită genocid. „Violenţele cresc sistematic, iar marile puteri ale lumii au arătat, până acum, că nu sunt dispuse să facă mare lucru, în afară de a condamna violenţele, aşa cum am auzit în ultimele 19 luni”, a subliniat Rafif Jouejati.

Cel mai mare număr de decese de până acum s-a înregistrat ieri în Damasc şi în suburbiile oraşului, când rebelii au atacat clădirea unei instituţii militare importante din capitala Siriei, al doiea asemenea atac din ultimele două zile, informează cnn.com. A doua cea mai sângeroasă zi a războiului civil sirian a fost 25 august 2012, când 330 de persoane au fost ucise, conform spuselor opoziţiei.

Potrivit Observatorului pentru Drepturile Omului din Siria, peste 30.000 de oameni au fost ucişi de la începutul revoltelor şi până în prezent. Printre aceştia se numără 21.534 de civili, 7.322 de militari şi 1.168 de dezertori care s-au alăturat rebelilor. De asemenea, cel puţin 22 de jurnalişti au murit în Siria din noiembrie anul trecut şi pâna acum. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.