Acasă Politic Bucuresti: Sedinta CSAT continua si in absenta premierului

Bucuresti: Sedinta CSAT continua si in absenta premierului

DISTRIBUIȚI
csat3

113497 – 27092012 – Premierul Victor Ponta a părăsit ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării după aproximativ jumătate de oră de la începerea ei, pentru a se întoarce la Palatul Victoria. Absența unei comunicări oficiale legată de gestul

premierului a dat prilejul presei să speculeze pe marginea subiectului și să pună momentul pe seama unui conflict între președinte și premier, cunoscute fiind relațiile înghețate între cele două palate.

Victor Ponta l-a desemnat pe ministrul Finanțelor, Florin Georgescu, să îl înlocuiască la această ședință, care însă nu poate vota în numele său. Potrivit art. 8 din Legea 425/2002 privind organizarea și funcționarea CSAT, ”în situația în care un membru al Consiliului nu poate participa la ședință, el poate fi reprezentat, fără drept de vot, de înlocuitorul său legal”.

Miercuri seara, într-o emisiune televizată, a anticipat neparticiparea sa la ședinșa de astăzi a CSAT, lăsând să se înțeleagă că în locul său va participa vicepremierul Florin Georgescu. Palatul Victoria a revenit ulterior și a anunțat participarea premierului la ședința CSAT.

Premierul nu este singurul membru al CSAT care absentează de la ședința de astăzi. Ministrul Titus Corlățean se află în imposibilitatea de a participa la această ședință, dată fiind participarea sa la Adunarea Generală a ONU de la New York.

Funcționarea Consiliului nu este afectată de absența celor doi demnitari, pentru că, potrivit articolului 2 din Regulamentul de funcționare a CSAT, ”Consiliul lucrează în prezența a cel puțin două treimi din membri și adoptă hotărâri prin consens”.

Ședinţa CSAT de astăzi a început la ora 11.00, și are pe ordinea de zi, potrivit anunțului oficial, strategia pentru refacerea credibilităţii României, starea Armatei României, demersurile întreprinse pentru iniţierea programului Avion Multirol al Forţelor Aeriene, evaluările privind ameninţările la adresa securităţii naţionale, procedurile pentru aplicarea prevederilor Art. 46, Alin. (9), din Legea Concurenţei nr. 21/1996 cu modificările şi completările ulterioare, proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă” S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru implementarea acesteia, și vulnerabilităţile de securitate identificate în contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.