Acasă Politic Strasbourg: Petru Filip a discutat cu Marian Lupu despre cooperarea pentru sprijinirea...

Strasbourg: Petru Filip a discutat cu Marian Lupu despre cooperarea pentru sprijinirea aspiratilor europene ale Republicii Moldova

DISTRIBUIȚI

113354 – 21092012 – Senatorul Petru Filip, vicepreşedinte al Senatului, participă la Conferinţa Europeană a Preşedinţilor de Parlamente, eveniment organizat la Strasbourg, în zilele de 20 şi 21 septembrie 2012,

la sediul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

În marja conferinţei, vicepreşedintele Senatului a avut o întrevedere bilaterală cu Marian Lupu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova.

Cu acest prilej, au fost discutate modalităţi de continuare a cooperării între legislativele celor două părţi, cu un accent deosebit pe programarea unor activităţi care să conducă la sprijinirea şi promovarea aspiraţiilor Republicii Moldova de apropiere de Uniunea Europeană.

În acest context, a fost abordată şi cooperarea la nivelul Consiliului Europei, convenindu-se o intensificare a eforturilor de prezentare şi de recunoaştere a progreselor înregistrate de autorităţile de la Chişinău în asimilarea normelor şi standardelor europene. Acest demers vizează adoptarea, cât mai curând posibil, a unei decizii de închidere a monitorizării Republicii Moldova la această organizaţie europeană.

A fost relevată, de asemenea, importanţa unor măsuri de cooperare şi de susţinere reciprocă în cadrul Consiliului Europei şi, în mod deosebit, la nivelul forumului parlamentar al acestei organizaţii.

În cursul discuţiilor a avut loc şi un schimb de opinii asupra evoluţiilor politice curente şi de perspectivă din cele două state.

Pe parcursul zilei de 21 septembrie a.c. vicepreşedintele Senatului României va avea o serie de întrevederi bilaterale cu Bogdan Borusewicz, preşedintele Senatului Republicii Polone, Georg Keuschnigg, preşedintele Consiliului Federal al Austriei, Fred de Graaf, preşedintele Senatului Regatului Ţărilor de Jos, şi Vannino Chiti, vicepreşedinte al Senatului Italiei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.