Acasă Politic Atena: Greva generala in mai multe sectoare economice din Grecia

Atena: Greva generala in mai multe sectoare economice din Grecia

DISTRIBUIȚI

113992 – 17102012 – Medicii greci, avocaţii, inginerii, jurnaliştii şi muncitorii din alte sectoare sunt în grevă generală, cu o zi înainte de anunţatul protest naţional împotriva măsurilor guvernamentale de austeritate, potrivit Antena 3.

O serie de sindicate elene vor participa la o demonstraţie masivă şi vor protesta în faţa Ministerului de Finanţe din Atena.

Protestele împotriva măsurilor de austeritate impuse Geciei au fost redeclanşate luna trecută, după ce ultima manifestare de acest gen avusese loc în luna iulie.

Mitingul din septembrie, la care au luat parte zeci de mii de persoane s-a transformat într-o manifestare violentă, participanţii aruncând cu pietre şi cocktailuri Molotov spre clădirea Parlamentului. S-au înregistrat confruntări cu forţele de ordine, care au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene şi tunuri cu jeturi de apă pentru dispersarea mulţimii.

Guvernul grec a anunţat că va reduce cheltuielile bugetare cu 12 miliarde de euro, în timp ce liderii coliţiei din Parlament pretind că dezbaterea asupra austerităţii este încă în desfăşurare. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.