Acasă Politic Bratislava: Premierul, la reuniunea “Prietenilor Coeziunii”

Bratislava: Premierul, la reuniunea “Prietenilor Coeziunii”

DISTRIBUIȚI

113656 – 04102012 – Prim-ministrul Victor Ponta participa, în zilele de 4 şi 5 octombrie a. c., la Bratislava, la reuniunea la nivel înalt a grupului ”Prietenii Coeziunii”. Sunt asteptati sefii guvernelor din Bulgaria, Cehia, Croaţia,

Estonia, Letonia, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania şi Ungaria, precum şi reprezentanţi ai Ciprului, Greciei, şi Lituaniei. De asemenea, la reuniune vor participa si preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi a preşedintelei Parlamentului European, Martin Schulz.

Reuniunea de la Bratislava are loc la invitatia premierului slovac Robert Fico şi este continuarea precedentei reuniuni, de la bucuresti, care a avut loc sub coordonarea prim-ministrului Victor Ponta.

Întâlnirea celor 15 prim-ministri urmareste coordonarea actiunilor guvernelor pentru promovarea intereselor comune în menţinerea unei finanţări adecvate a politicii de coeziune. Reuniunea va reprezenta un moment important în cadrul etapei de finalizare a negocierilor, la nivelul Uniunii Europene, privind Cadrul Financiar Multianual 2014 – 2020. Relevanţa politicii de coeziune pentru noile state membre ale UE rezidă în obiectivul acesteia de a reduce diferenţele de dezvoltare ale diferitelor regiuni, de a consolida coeziunea economică şi socială, bazându-se în principal pe solidaritate financiară, respectiv redistribuirea unei părţi din bugetul comunitar către regiunile şi grupurile sociale mai puţin prospere.

Conferinţa are în vedere adoptarea unei declaraţii comune privind susţinerea politicii de coeziune cu accent pe rolul acesteia în stimularea creşterii economice, a investiţiilor şi crearea de locuri de muncă, într-un context european dificil, marcat de austeritate bugetară şi criză, potrivit unui comunicat al Guvernului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.