Acasă Politic Bucuresti: 1 octombrie – “Ziua Mondiala de Luptă Împotriva Cancerului la Sân”

Bucuresti: 1 octombrie – “Ziua Mondiala de Luptă Împotriva Cancerului la Sân”

DISTRIBUIȚI

113570 – 01102012 – Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din Romania marcheaza pe 1 octombrie a. c. “Ziua Mondiala de Luptă Împotriva Cancerului la Sân” – campanie de lupta împotriva cancerului mamar .

Evenimentul va avea loc in fiecare judet in care FABC are membri, si anume: Brasov, Bucuresti, Giurgiu, Constanta, Craiova, Timisoara, Bacau, Suceava, Bistrita. Ca in fiecare an, organizatiile de pacienti doresc sa traga un semnal de alarma cu privire la aceasta afectiune, sa sensibilizeze opinia publica. Pentru acest eveniment, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania a conceput si tiparit 10.000 de pliante informative care vor fi impartite femeilor cu indemnul de a merge la control. Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei, cu o incidenţă în România de 7929 cazuri noi pe an şi o mortalitate de 3101 decese anual (Globocan 2008).

Prevenirea cancerului mamar începe cu propriile obiceiuri sănătoase–cum ar fi menţinerea uni stil de viaţă activ, limitarea consumului de alcool şi o dietă sănătoasă. Există posibilitatea ca o dietă sănătoasă, la care se adaugă exerciţiul fizic periodic să contribuie cu adevărat la prevenirea cancerului mamar. Când vine vorba de prevenirea cancerului mamar, riscurile ce nu pot fi controlate, precum vârsta şi predispoziţia genetică, sunt extrem de importante.

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a fost înfiinţată în anul 2005 din necesitatea ca toţi cei care luptă împotriva cancerului să devină o forţă cu o voce puternică. FABC este interfaţa între organizaţiile membre şi instituţiile statului, institutiile europene implicate în sănătate, precum şi organizaţiile europene şi internaţionale similare. FABC numără peste 32.000 de membri în întreaga ţară, pacienţi, supravieţuitori şi voluntari.

FABC este o federatie, formata din 12 asociatii, care activeaza pe plan local, la nivelul judetelor.

Misiunea FABC este de a face lobby şi advocacy activ pentru promovarea, respectarea şi garantarea drepturilor pacienţilor cu cancer, implementarea măsurilor necesare pentru reducerea impactului acestei maladii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.