Acasă Politic Bucuresti: Ambasadorul SUA: Evaziunea depăşeşte bugetul României

Bucuresti: Ambasadorul SUA: Evaziunea depăşeşte bugetul României

DISTRIBUIȚI

114185 – 25102012 – Evaziunea fiscală este atât de prevalentă în România încât depăşeşte bugetul statului, trei milioane de români din economia gri neplătind taxe, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

”România, ca şi alte economii postcomuniste, este ca o piramidă inversată. Aveţi trei milioane de angajaţi în sectorul privat care plătesc impozite, care susţin 15 milioane de români. Sunt trei milioane de români în economia gri care nu plătesc taxe. Evaziunea fiscală este atât de prevalentă în România încât depăşeşte bugetul statului”, a spus Mark Gitenstein cu ocazia prezentării raportului ”Priorităţi pentru România” de către Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România).

Acesta a vorbit şi dspre faptul că sunt mult mai multţi pensionari decât angajaţi. „Jumătate dintre angajaţi primesc asistenţă socială şi 400.000 de români lucrează pentru companiile de stat şi noi ştim ce se întâmplă acolo. Ele crează mult mai multe pagube decât profit”, a adăugat Mark Gitenstein. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.