Acasă Politic Bucuresti: Conflict de interese in cazul insolventei SNIF

Bucuresti: Conflict de interese in cazul insolventei SNIF

DISTRIBUIȚI

113781 – 09102012 –  Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare, a carui caz de insolventa se judeca la Curtea de Apel Bucuresti, are ca administrator judiciar firma BDO Business Restructuring SPRL,

 o firma, care ea insasi, a cerut insolventa SNIF pentru neachitarea unor datorii, scrie ancheteonline.

Pe 25 septembrie s-a judecat la Curtea de Apel Bucuresti recursul procesului de faliment in care se afla Societatea Nationala a Imbunatatirilor Funciare. Insolventa SNIF a fost ceruta de mai multe firme creditoare ale societatii de stat, care nu si-au mai incasat banii din contracte de mult timp: SC Hidroconstruct Grup SRL, SC Unic Management Consulting SRL, SC Gestaco-Business Consulting SRL, SC Aurora Trading Construct SRL, BDO Business Restrcuturing SPRL, SC Security Guard Group SRL, BTT Biroul de Turism pentru Tineret SA, SC Kluge Enbara SRL.

Potrivit legii, un judecator sindic  numeste o firma drept administrator judiciar ( lichidator juridic). Administratorul juridiar are obligatia legala sa intocmeasca un raport care sa stabileasca motivele care au dus societatea respectiva in stare de falement, cauzele de nerespetare a clauzelor contractelor cu terti si sa propuna in fata judecatorului sindic un plan de reorganizare a societatii respective. In cazul de fata, lichidatorul judiciar desemnat sa administreze falimentul SNIF este chiar o firma care a cerut in instanta, alaturi de alte firme, falimentul SNIF.

Cu alte cuvinte, o firma care are de incasat sume mari de bani de la SNIF, este numita sa se ocupe de lichidarea juridica a SNIF. O situatie paradoxala, care “miroase” clar a conflict de interese! Cum poate lichidatorul sa administreze obiectiv creantele Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare, de vreme ce are de incasat de la societatea respective, sume mari de bani.

Potrivit Ministerului Finantelor, Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare are datorii totale (la stat si catre terti) de 49,881 milioane de lei. O alta datorie, analizata separat de SNIF, rezultata de controversatul program agricul RomAg’98 este de 348,947 milioane lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.