Acasă Politic Bucuresti: Incendiul de la Confort City a afectat 640 de persoane

Bucuresti: Incendiul de la Confort City a afectat 640 de persoane

DISTRIBUIȚI

113662 – 04102012 – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta informeaza ca aproximativ 640 de persoane au fost afectate de incendiul produs marti la un bloc din complexul Confort City,

in urma caruia au fost distruse aproape in totalitate 24 de apartamente, aflate la mansarda, iar majoritatea celor de la etajul 10 au suferit daune in proportie de 10-30%.

Unele dintre apartamentele situate la etajele inferioare au suferit daune intr-o proportie mult mai mica, de maximum 5%, din cauza apei folosite la stingerea incendiului. De asemenea, a fost afectata, pe o suprafata de aproximativ 5%, izolatia de polistiren a imobilului.

Constructia, cu o suprafata construita de 1.850 de metri patrati, este formata din doua blocuri, lipite unul de celalalt, fiecare avand doua scari. Din blocul de locuinte cu un total de 288 de apartamente, au fost afectate in jur de 640 de persoane, dintre care 120 de la mansarda si 520 de la etajele inferioare. „Impreuna cu administratorul imobilului, se va stabili numarul exact de locatari”, precizeaza IGSU.

In timpul interventiei la incendiu, 11 persoane au suferit atacuri de panica, iar trei pompieri militari, intoxicati cu fum, au fost transportati la Spitalul de Urgenta Floreasca.

O comisie formata din specialisti de la ISU Bucuresti si ISU Ilfov, alaturi de reprezentanti ai politiei si ai Inspectoratului de Stat in Constructii, s-a intrunit miercuri pentru a investiga cauzele probabile ale producerii incendiului.

Incendiul de marti a izbucnit la mansarda unui bloc cu 11 niveluri din ansamblul rezidential Confort City aflat in Popesti-Leordeni, la granita cu Sectorul 3.

Complexul Confort City, detinut de fratii Robert si Ionut Negoita, este format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente.

Dezvoltatorul ansamblului Confort City a anuntat ca pune la dispozitia persoanelor afectate de incendiul de marti apartamentele vacante din interiorul complexului sau din alte spatii, pana la refacerea locuintelor proprii. Asftel, o parte a locatarilor afectati de incendiu au fost cazati, marti seara, la Rin Grand Hotel din Capitala, detinut tot de fratii Negoita. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.