Acasă Politic Bucuresti: SIE nu e agentie de PR

Bucuresti: SIE nu e agentie de PR

DISTRIBUIȚI

 – SIE nu e agentie de PR, este precizarea pe care Teodor Melescanu, directorul Serviciului de Informatii Externe a facut-o intr-o emisiune tv, ca raspuns la o intrebare referitoare la posibilitatea ca acest serviciu sa desfasoare activitatile

diplomatie publica de la care s-a declansat disputa dintre presedinte si premier. Discutiile in contradictoriu dintre cei doi demnitari s-au petrecut cu ocazia ultimei sedinte a CSAT in care a fost adusa in dezbatere necesitatea institutionalizarii demersurilor de diplomatie publica, prin care sa fie promovate interesele si imaginea Romaniei in strainatate, complementar cu activitatile Ministerului Afacerilor Externe. Melescanu a precizat, la Pro Tv, ca in CSAT discutiile sunt ”foarte libere” si ca fiecare trebuie sa isi sustina punctul de vedere argumantat. ”In CSAT discutiile sunt foarte libere. E mult spus conflict in cadrul sedintei CSAT. Nu cred ca e o problema daca discutiile sunt contradictorii. Discutiile trebuie sa fie foarte deschise, dar si cu dorinta de a se ajunge la o concluzie. Sedinta CSAT nu s-a blocat in momentul in care Victor Ponta a plecat”, a explicat seful SIE.

Prim-ministrul Victor Ponta a parasit ultima sedinta a CSAT la scurt timp de la inceperea ei, in urma unor neintelegeri cu presedintele Traian Basescu pe marginea refacerii imaginii si credibilitatii Romaniei pe plan international.

Locul lui Ponta in cadrul sedintei a fost luat de vicepremierul Florin Georgescu, ministrul Finantelor. Aceasta a fost prima intalnire oficiala intre prim-ministrul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu, de la suspendarea sefului statului, din 6 iulie.

Ulterior, Ponta a declarat ca a parasit sedinta CSAT deoarece nu a fost informat din timp in legatura cu ordinea de zi si nu a fost de acord cu discutarea unui punct care prevedea infiintarea unui ”megaminister de Externe”. Administratia prezidentiala a negat intentia infiintarii unui ”megaminister”, iar seful cancelariei prezidentiale, Cristian Diaconescu, a explicat public ca proiectul dezbatut in CSAT se refera la demersuri de diplomatie publica. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.