Acasă Politic Bucuresti: Ursii vor fi gestionati cu grija de Ministerul Mediului

Bucuresti: Ursii vor fi gestionati cu grija de Ministerul Mediului

DISTRIBUIȚI

113691 – 05102012 – Oficialii Ministerului Mediului promit ca în scurt timp să îmbunătățească legislaţia pentru protecţia animalelor şi să găsească soluții pentru gestionarea ”corespunzătoare” a populaţiei de urşi din România.

 

 

Reprezentanții mai multor ONG-uri și asociații de vânătoare au discutat cu reprezentanții ministerului nevoia actualizării componenţei Consiliului Naţional de Vânătoare, convocarea reprezentanţilor gestionarilor fondurilor cinegetice, precum şi modificarea contractului cadru de gestionare a faunei cinegetice.

„Am propus elaborarea unui ordin de ministru pentru modificarea contractului cadru de gestionare a faunei din fondurile cinegetice. În acest scop, urmărim completarea contractului cu noi clauze care să facă referire în mod expres la speciile protejate de pe teritoriul acestor fonduri cinegetice: urs, lup, râs, pisică sălbatică. Aceste clauze trebuie să facă referire la obligativitatea gestionarilor de a evalua, de a monitoriza şi mai ales de a asigura hrana animalelor sălbatice atunci când acest lucru se impune. Prin aceste modificări, Ministerul Mediului şi Pădurilor nu doreşte crearea unui prejudiciu economic pentru gestionarii fondurilor de vânătoare ci urmărim, în primul rând, protejarea populaţiei aflate în apropierea fondurilor cinegetice precum şi asigurarea unui habitat optim animalelor sălbatice prin îndepărtarea acestor specii de zonele locuite”, susţine secretarul de stat în Ministerul Mediului şi Pădurilor, Mugur Cozmanciuc.

Începând cu luna mai au fost verificaţi un număr de 150 de gestionari de fonduri cinegetice, și au fost date 336 contravenţii în valoare de 36.000 de lei. În 28 de cazuri au fost formulate sesizări penale pentru nerespectarea regimului autorizaţiilor de vânătoare şi braconaj cinegetic.

În colaborare cu ONG-urile pentru protecţia animalelor şi asociaţiile de vânătoare, Ministerul Mediului va actualiza periodic măsurile de gestionare a populației de urși şi a celorlalte specii de animale protejate prin lege. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.