Acasă Politic Buzau: Distrugere de munitie ramasa neexplodata din timpul celor doua razboaie mondiale

Buzau: Distrugere de munitie ramasa neexplodata din timpul celor doua razboaie mondiale

DISTRIBUIȚI

113677 – 04102012 – IGSU va distruge vineri, în poligonul de la Stâlpu (Buzău), muniţie descoperită şi asanată de pe teritoriul judeţelor Buzău şi Vrancea.

Muniţia neexplodată provine din timpul celor două războaie mondiale şi a fost ridicată pe parcursul ultimelor luni din diferite localităţi din cele două judeţe.

În timpul acestei operaţiuni, vor fi fost distruse 569 proiectile explozive, perforante şi de artilerie de calibre diferite (variind între 37 şi 152 mm), o grenadă defensivă şi patru bombe de artilerie de calibru 82 mm.

La această misiune vor participa specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Unitatea Specială de Intervenţie pentru Situaţii de Urgenţă Ciolpani, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Buzău şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vrancea.

Pentru asigurarea măsurilor de siguranţă, convoiul de transport al muniţiei şi al trotilului necesar distrugerii va fi însoţit de o maşină a organelor de poliţie, iar în eventualitatea producerii unei situaţii de urgenţă, în poligon primul ajutor calificat va fi acordat de către un echipaj SMURD. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.