Acasă Politic Federatia Rusa: Acord pentru comercializarea produselor romanesti de origine animala pe piata...

Federatia Rusa: Acord pentru comercializarea produselor romanesti de origine animala pe piata rusa

DISTRIBUIȚI

113829 – 10102012 – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, s-a întâlnit, miercuri, cu omologul său din Federaţia Rusă, Fiodorov Nicolai Vasilievici, la Ministerul Agriculturii din Moscova.

            În urma discuţiilor, România a obţinut un acord foarte important din partea Rusiei în ceea ce priveşte comercializarea produselor de origine animală pe piaţa rusă de desfacere, potrivit unui comunicat al Ministerului român al Agriculturii . În această privinţă, ministrul rus al Agriculturii s-a angajat că, din luna noiembrie a acestui an, autoritatea sanitar-veterinară rusă va începe inspecţiile la întreprinderile româneşti care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele cărnii şi a laptelui si sunt interesate să exporte pe piaţa rusă, în scopul recunoaşterii capacităţii acestora de a răspunde cerinţelor sanitare veterinare impuse de piaţa rusă. Astfel, acest demers va permite producătorilor români de produse de origine animală să intre pe o piaţă cu un potenţial de consum uriaş.

            Ministrul Agriculturii din România a abordat în cadrul discuţiilor cu omologul rus aspectele de interes ale oamenilor de afaceri români din sectorul agro-alimentar şi care sunt reprezentaţi în delegaţia care îl însoţeşte. Interesele acestora vizează sectorul agro-alimentar, dar şi comerţul cu îngrăşăminte. Un interes aparte subliniat de ministrul român îl reprezintă sectorul vitivinicol, care are un potenţial foarte mare de export pe piaţa rusă.

            Ministrul român a reiterat invitaţia către omologul său de a participa la târgul internaţional pentru agricultură, Indagra, de la sfârşitul lunii octombrie, din Bucureşti.

            Delegaţia română este formată din secretarul de stat, Achim Irimescu şi un grup de oameni de afaceri români, preşedinţi şi directori generali ai firmelor ValVis Holding, Cargill, Cristim, Prodlacta precum şi vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.