Acasă Politic Italia: Seful DRP s-a intalnit cu liderii religiosi ai romanilor din Milano

Italia: Seful DRP s-a intalnit cu liderii religiosi ai romanilor din Milano

DISTRIBUIȚI

113642 – 03102012 – Vizita de lucru în Italia, începută de secretarul de stat Natalia Intotero, pe 28 septembrie 2012, a continuat marţi, 2 octombrie 2012, la Milano. Astfel, delegaţia Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a vizitat Biserica Penticostală din Milano, unde s-a întâlnit cu pastorul Marius Livanu, preşedintele cultului penticostal din Italia. În continuare, delegaţia romnească a vizitat Parohia Ortodoxă din regiunea Lombardia, unde a fost întâmpinată de părintele paroh Gelu Porumb.

În cadrul discuţiilor cu liderii religioşi ai comunităţii româneşti de aici, Natalia Intotero a ţinut să sublinieze că bisericile româneşti reprezintă un pivot al unităţii şi coeziunii românilor din Italia şi să îşi exprime aprecierea faţă de exemplul pe care îl reprezintă iniţiativele ecumenice pentru proiectele de păstrare şi promovare a identităţii religioase, culturale şi lingvistice româneşti.

Vizita la Milano va continua cu întâlniri cu reprezentanţi ai mediului asociativ românesc, ai cultelor şi ai presei de limba română din regiune. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.