Acasă Politic Procurorii care investigheaza referendumul nu scapa de ancheta senatorilor, iar demersul va...

Procurorii care investigheaza referendumul nu scapa de ancheta senatorilor, iar demersul va fi inclus in raportul MCV

DISTRIBUIȚI

113773 – 09102012 – Comisia Europeana va introduce in urmatorul raport pe justitie initiativa parlamentarilor de a crea o comisie de investigare a modului in care procurorii ancheteaza neregulile de la referendumul

pentru demiterea presedintelui Traian Basescu din 29 iulie.

Mark Gray, purtator de cuvant al Comisiei Europene, citat de Calea Europeana, a precizat ca in acest moment Comisia nu va comenta initiativa din Parlamentul Romaniei urmand ca pozitia acesteia sa fie inclusa in raportul MCV din decembrie.

“Nu intentionam sa comentam in acest stadiu. Acest tip de probleme vor fi acoperite de urmatorul raport MCV”, a spus Mark Grey.

Senatorii PSD şi PNL au propus constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea acuzaţiilor privind abuzurile săvârşite de poliţişti şi procurori în anchetele efectuate după referendumul din 29 iulie a.c. Biroul Permanent al Senatului a aprobat aceată solicitare, care urmează să fie confirmată de plen.

Președintele Comisiei Juridice din Senat, social-democratul Toni Greblă, a confirmat faptul că șefii DNA si Parchetului General vor fi chemați la comisia senatorială privind referendumul, pentru a explica motivele pentru care au fost audiați xetățenii care au participat la referendum. Parlamentarul a mai explicat că nu procurorii de caz vor fi cei chemați la comisie, și nici nu se vor cere informații din dosarele în lucru.

Greblă a mai afirmat că în urma acestei anchete ar putea fi modificată legislația și că nu exclude ca membrii comisiei să ceară sancțiuni disciplinare, dacă vor fi constatateîincălcări ale legilor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.