Acasă Politic Strasbourg: Viorica Dăncilă: fără educaţie accesul pe piaţa forţei de muncă este...

Strasbourg: Viorica Dăncilă: fără educaţie accesul pe piaţa forţei de muncă este nul

DISTRIBUIȚI

114129 – 23102012 – Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, susţine că, fără educaţie, şansele copiilor din ţările în curs de dezvoltare de a dobândi o pregătire profesională care să le permită ulterior acces pe piaţa forţei de muncă

sunt nule.

Politica europeană de dezvoltare reprezintă, alături de politica comercială şi relaţiile politice, unul dintre elementele de bază ale acţiunii în plan extern a Uniunii Europene. Ea are ca obiectiv principal reducerea sărăciei. Pentru atingerea acestui obiectiv este esenţial sprijinul acordat ţărilor în curs de dezvoltare pentru îmbunătăţirea accesului la educaţie, având în vedere că, peste o sută de milioane de copii din întreaga lume nu sunt incluşi în circuitul educaţional, afirmă deputatul român într-o intervenţie scrisă la RaportUL Charles Goerens privind Viitorul politicii UE de dezvoltare.

Potrivit europarlamentarului Viorica Dăncilă, „fără educaţie, şansele acestor copiii de a dobândi o pregătire profesională care să le permită ulterior acces pe piaţa forţei de muncă sunt nule, fiind îngreunate totodată eforturile de combatere a sărăciei în ţările respective”.

„Ca atare, consider esenţial sprijinul UE pentru participarea unui număr cât mai mare de copiii, cu precădere a celor din mediul rural, la programele educaţionale – învăţământ primar şi formare profesională de calitate”, se mai spune în declaraţia menţionată.

În opinia eurodeputatului român, Uniunea Europeană trebuie să susţină de asemenea elaborare unor planuri sectoriale care să ţină cont şi de specificităţile culturale ale fiecărei regiuni sau ţări, cu accent pe implicarea cât mai mult posibil a societăţii civile din acele ţările la punerea lor în aplicare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.