Acasă Politic Ungaria: Din nou despre Schengen

Ungaria: Din nou despre Schengen

DISTRIBUIȚI

113871 – 12102012 –  Ministrul Administrației și Internelor, Mircea Duşa, a avut, joi, în marja reuniunii Forumului Salzburg, o întâlnire bilaterală cu Cecilia Malmström, comisarul european pentru Afaceri Interne,

prilej cu care au fost reluate discuţiile referitoare la aderarea României la Spaţiul Schengen şi Pachetul Guvernanţa Schengen.

În acest context, Cecilia Malmström a amintit susţinerea permanentă a Comisiei Europene în ceea ce priveşte procesul de aderare la spaţiul Schengen, subliniind, încă o dată, îndeplinirea de către România a tuturor condiţionalităţilor necesare. Cele două părți şi-au exprimat speranţa că dificultăţile politice vor fi depăşite pentru a facilita finalizarea cât mai rapidă a acestui obiectiv.

Cei doi oficiali au abordat şi problematica pachetului Guvernanţa Schengen, reiterând importanţa acestui dosar pentru securitatea spaţiului Schengen. Ministrul Duşa, a subliniat faptul că România a fost un susţinător activ al pachetului Guvernanţa Schengen, conştienţi fiind de faptul că provocările cu care se confruntă spaţiul Schengen necesită măsuri suplimentare, de întărire a regulilor existente în prezent, dar şi o creştere a solidarităţii şi cooperării între statele membre.

În cadrul întrevederii, s-a subliniat necesitatea identificării unei soluţii de compromis pentru adoptarea formală a pachetului Guvernanţa Schengen şi s-a concluzionat că deblocarea acestui dosar ar trebui să fie principalul obiectiv al factorilor de decizie de la nivelul Uniunii Europene. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.