Acasă Politic Bruxelles: Rovana Plumb a prezentat actiunile pentru reluarea platilor pe POS Mediu

Bruxelles: Rovana Plumb a prezentat actiunile pentru reluarea platilor pe POS Mediu

DISTRIBUIȚI

114844 – 22112012 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, s-a întâlnit joi, la Bruxelles, cu comisarul european pentru Politică Regională, Johannes Hahn.

Pe ordinea de zi a discuţiei s-a aflat situaţia Programului Operaţional Sectorial Mediu, măsurile politice şi administrative aplicate în vederea creşterii absorbţiei fondurilor europene, precum şi posibilitatea deblocării rambursărilor din partea Comisiei Europene.

Ministrul Rovana Plumb a evidenţiat acţiunile întreprinse de Ministerul Mediului şi Pădurilor, respectiv de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial de Mediu, în vederea reluării plăţilor către România, de către Comisia Europeană. Rovana Plumb a prezentat, în acest sens, planul de acţiuni elaborate de autorităţile române responsabile şi a dat măsuri asiguratorii că implementarea procedurilor asumate va continua.

Comisarul european Johannes Hahn a salutat progresele înregistrate în funcţionarea sistemului de gestionare a POS Mediu, începând cu luna iunie 2012 şi a anunţat că decizia Comisiei Europene privind reluarea plaţilor către România pe acest program va fi luată în zilele următoare.

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost discutate măsurile necesare pentru îmbunătăţirea pe viitor a ratei absorbţiei, luând în considerare implementarea de noi proiecte de mediu de interes pentru România, potrivit unui comunicat al Miniaterului Mediului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.