Acasă Politic Bucuresti: Actiune nationala pentru reducerea riscului de accidente rutiere

Bucuresti: Actiune nationala pentru reducerea riscului de accidente rutiere

DISTRIBUIȚI

114906 – 26112012 – Direcţia Rutieră şi Direcţia de Ordine Publică din cadrul IGPR va coordona, în perioada 26-28 noiembrie, o acţiune la nivel naţional pentru reducerea riscului rutier.

Vor participa atât poliţişti de la rutieră, cât şi poliţişti de ordine publică, care vor folosi toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare.

Dispunerea poliţiştilor în teren şi acţiunile întreprinse pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie grave se va face ţinând cont de intervalele orare şi zonele cu risc crescut identificate în urma analizelor efectuate la nivel local.

Pe lângă activităţile de prevenire a evenimentelor rutiere, poliţiştii vor acţiona în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.

Activităţile vor fi coordonate nemijlocit de adjuncţii şefilor de inspectorate judeţene, al DGPMB şi Secţiei de Poliţie Autostrăzi, fiind conduse efectiv de şefii serviciilor de poliţie rutieră şi de ordine publică.

Anul 2008 a fost anul de vârf în ceea ce priveşte numărul accidentelor rutiere grave.

În urma măsurilor luate de poliţia rutieră, timp de trei ani consecutiv, 2009, 2010 şi 2011, trendul accidentelor a fost unul descendent.

Astfel, la finalul anului 2011 s-au înregistrat, în raport cu 2008 scăderi cu 13% ale numărului accidentelor grave, cu 34,2% ale persoanelor decedate şi cu 7,2% ale răniţilor grav. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.