Acasă Politic Bucuresti: Basescu il acuza pe Ponta ca e mincinos

Bucuresti: Basescu il acuza pe Ponta ca e mincinos

DISTRIBUIȚI

114923 – 27112012 – Presedintele Traian Basescu I-a atacat din nou, luni seara, pe politicienii romani, in special pe liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu.

Daca Ponta a primit eticheta de „mincinos” pentru declaratiile neconcordante, Basescu a glumit pe seama „somnolentei” de care este deseori acuzat liderul PNL, Crin Antonescu.

“Inteleg ca dl Antonescu a dat al opt miilea avertisment dupa care a cazut pe spate si a adormit. Efort mare. Cine spune daca nu numeste premierul, il suspendam pe presedinte este cel putin iresponsabil. Responsabilitatea numirii unui prim-ministru este majora si o voi exercita cu responsabilitate. Nu poti sa numesti un premier care nu are solutii pentru tara, mai ales ca va prelua o tara care inca este stabilizata macroeconomic. Inca”, a spus Traian Basescu despre numirea premierului dupa alegerile din 9 decembrie.

Seful statului a atras atentia ca niciunul dintre politicienii din lupta electorala nu a prezentat un buget pentru 2013, si nu va ezita sa cantareasca foarte bine pe cine pune premier, intrucat „Romania este inca o tara stabila”.

“Fac un apel la clasa politica sa abordeze lucrurile importante pentru Romania. In mult-hulita lege a pensiilor, exista obligativitatea indexarii pensiilor incepand cu 2013, iar in campanie nu am vazut decat abordari superficiale, cele mai multe mincinoase, care nu se adreseaza adevaratelor probleme: crearea locurilor de munca, plata obligatiilor catre pensionari. Nu vad aceste dezbateri si mai sunt doua saptamani si sa nu-si imagineze cineva ca se pot numi guverne pe povesti. Este un avertisment extrem de serios pe care il fac public catre partide, ca deocamdata n-am vazut un buget pe 2013, sustinut de cei in campanie, care sa justifice guvernarea. II chem pe politicieni sa fie responsabili fata de electoratul caruia ii cer votul. Ii aud pe politicieni vorbind veseli de modificarea Constitutiei. Iar sunt mincinosi. Nu vad pe niciunul spunand ca printre cele ce vom modifica sunt si cele legate de referendumul din 2009, care cerea o singura camera si 300 de membri ai Parlamentului. Le e foarte greu pentru ca ii mint pe romani inca o data. Acum, sunt peste 400 de parlamentari, dupa alegeri vor ajunge peste 500. Cum se justifica aparatorii poporului in nerespectarea unui referendum valid? Ei il vor respectat pe cel nevalidat din vara, dar nu vor sa-l respecte pe cel valid. Eu cred ca mai degraba primul-ministru aprecia prestatia celor doi decat ca CSM a organizat, vezi-doamne, un circ. Nu. CSM a fost mai transparent decat Ministerul Justitiei si a vrut ca oricine e interesat sa vada calitatea candidatilor la functia de procuror al Romaniei si procuror DNA, doua functii cheie ale statului. Nu vad de ce trebuie sa atace o institutie care a fost transparenta. Fac un apel in mod deosebit la lideriii USL sa inceteze atacurile la institutiile statului. Si ieri si azi, atacuri la ANI si CSM. Nu spun ca sunt perfecte, dar au misiunea lor si mai ales cand e vorba de CSM discutam de atacuri la adresa altei puteri in stat. Tin sa remarc si ca totul are o limita in tratamentul pe care il accept de la mincinosi: am vazut interviuri in care dl prim-ministru vorbeste de lectia pe care a invatat-o in aceasta vara si cum isi doreste coabitarea. Vreau sa-i spun ca cei carora le-a dat interviul au primit si declaratiile de aici. Nu poti, pentru presa externa, pentru a-ti crea imaginea ca ai inteles lectia verii, pentru ca ai nevoie de aceasta minciuna, iar in tara sa il utilizezi pe Basescu si pe afise si virale si minciuni cu ce s-a intamplat la Consiliu, nu se poate. In aceasta epoca, nu poti sa spui una in tara si una in afara.Doar Ceausescu credea ca se poate, vad ca a venit si al doilea, Ponta. Il invit pe premier la o relatie corecta cu presedintele si cu exteriorul”, a tinut sa spuna Traian Basescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.