Acasă Politic Bucuresti: Încă un pas spre organizarea licitaţiilor centralizate la Ministerul Sanatatii

Bucuresti: Încă un pas spre organizarea licitaţiilor centralizate la Ministerul Sanatatii

DISTRIBUIȚI

114950 – 27112012 – După ce săptămâna trecută a fost aprobat cadrul legislativ care permite Ministerului Sănătăţii organizarea de licitaţii centralizate, marţi Guvernul a aprobat o hotărâre pentru modificarea

şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii.

Conform documentului, în cadrul Ministerului Sănătăţii se va înfiinţa Direcţia de achiziţii publice, departament care va avea în atribuţii organizarea licitaţiilor naţionale.

“Decizia de astăzi înseamnă încă un pas pe care îl facem pentru organizarea licitaţiilor de la nivel naţional. Am transformat departamentul de achiziţii într-o unitate puternică, în care vor lucra 15 oameni”, a declarat Raed Arafat, ministerul Sănătăţii.

În urmă cu o săptămână, Ministerul Sănătăţii a fost desemnat unitate de achiziţii centralizată care va încheia acorduri-cadru, în numele şi pentru unităţile sanitare publice cu paturi din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale.

Astfel, Ministerul Sănătăţii va organiza achiziţii la nivel naţional pentru unele medicamente, materiale sanitare sau echipamente medicale. Tipul produselor urmează a fi stabilit prin ordin de ministru.

Potrivit ministrului Sănătăţii, până la demararea procedurilor de achiziţie centralizată, spitalele vor face achiziţii pentru această perioadă, de 2-3 luni, dar nu pe termen lung.

“Prin această nouă abordare, urmărim reducerea preţurilor pentru produsele pe care le cumpărăm. Este ştiut faptul că dacă achiziţionezi o cantitate mai mare de produse, preţul scade. De asemenea, urmărim creşterea competiţiei între producători şi importatori, dar şi să eliminăm situaţiile în care există discontinuitate în aprovizionarea cu medicamente şi material sanitare ale spitalelor”, a spus săptămâna trecută Raed Arafat.

Raed Arafat a asigurat faptul că, Ministerul Sănătăţii va realiza procedurile de licitaţie în mod transparent. Înaintea licitaţiilor, se are în vedere organizarea unor conferinţe cu ofertaţii pentru a studia şi a face propuneri pentru caietul de sarcini. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.