Acasă Politic Bucuresti: Propunerile Monei Pivniceru: Tiberiu Nitu-procuror general, Ioan Irimie-sef DNA

Bucuresti: Propunerile Monei Pivniceru: Tiberiu Nitu-procuror general, Ioan Irimie-sef DNA

DISTRIBUIȚI

114340 – 01112012 – Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a anuntat joi ca va prezenta CSM, pentru avizare, propunerile ca Tiberiu Nitu sa ocupe functia de procuror general, iar Ioan Irimie pe cea de sef al DNA.

„Am furnizat catre CSM o motivatie, o vom publica pe site”, a declarat ministrul intr-o conferinta de presa.

Mona Pivniceru a mai precizat ca va inainta joi plenului CSM propunerile sale. „La acest punct, atributiile ministrului de Justitie inceteaza”, a subliniat aceasta.

Conform legii, CSM are 60 de zile la dispozitie sa isi dea avizul consultativ, urmand ca presedintele Romaniei sa aiba ultimul cuvant.

Ministrul Justitiei a reamintit procedurile care au condus la aceste numiri si a spus ca s-a tinut cont de solicitarile venite de la Bruxelles, si nu numai, ca procedurile sa fie transparente si toate conditiile unei bune desfasurari a procedurilor sa fie asigurate.

Pivniceru a spus ca s-a conformat „la porunca 8 a lui Barroso” si la punctul 3 din solicitarea Comisiei Europene si s-a aratat convinsa ca cele doua propuneri facute au sanse „maxime” sa fie acceptate de CSM si presedintele Romaniei.

De asemenea, ministrul a precizat ca pe site-ul Ministerului Justitiei sunt publicate toate proiectele manageriale si CV-urile celor 11 candidati la cele doua functii de conducere, precum si evaluarile care au fost facute de catre comisia de specialisti cu care s-a consultat.

Pe „lista scurta” de cate doua nominalizari pentru fiecare dintre cele doua functii au mai figurat si Elena Hach, la functia de procuror general, si Dumitrescu Constantin Claudiu pentru cea de procuror sef al DNA.

„La randul meu am facut o apreciere proprie a inscrisurilor depuse de participanti si a modului de indeplinire a standardelor de evaluare a interviurilor. Am decis sa propun pentru functia de procuror general pe domnul Nitu Tiberiu Mihail, iar pentru procuror sef al DNA pe Irimie Ioan”, a precizat Mona Pivniceru in conferinta de presa.

De asemenea, asaltata de jurnalisti cu intrebari pe tema vulnerabilitatilor celor doi nominalizati, in conditiile in care Tiberiu Nitu a participat la reprimarea Revolutiei din 1989 si a inchis dosarele Revolutiei, iar Ioan Irimie a instrumentat dosarele mineriadelor, Mona Pivniceru a precizat: „Optiunea mea a fost limitata, in functie de candidaturile depuse”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.