Acasă Politic Bucuresti: Victor Atanasie Stănculescu cere întreruperea executării pedepsei

Bucuresti: Victor Atanasie Stănculescu cere întreruperea executării pedepsei

DISTRIBUIȚI

114546 – 09112012 – Victor Atanasie Stănculescu (84 de ani) cere instanţei întreruperea executării pedepsei de 15 ani de închisoare dată în dosarul privind revoluţia din ’89 de la Timişoara,

motivând că suferă de mai multe boli ce nu pot fi tratate în penitenciar, potrivit Realitatea Tv.

Judecătoria Ilfov a luat vineri în discuţie cererea fostului general Stănculescu şi a fost nevoită să amâne, pentru 7 decembrie judecarea cauzei, după ce a constatat că la dosar nu a ajuns expertiza medico-legală care trebuie efectuată de către Institutul Naţional de Medicină legală (INML) şi care a fost dispusă anterior de către instanţă.

Unul dintre avocaţii lui Stănculescu din acest caz a afirmat că generalul „suferă de 12 patologii cronice”, între care şi de o formă de leucemie, boli care nu pot fi tratate, în opinia apărării, în reţeaua sanitară a sistemului penitenciar.

În aceste condiţii apărarea lui Stănculescu s-a îndreptat către Judecătoria Ilfov cu o cerere de înrerupere a executării pedepsei pe motive medicale.

La primul termen de judecată din acest caz instanţa a admis solicitarea avocaţilor şi a admis efectuarea unei expertize medico-legale prin care specialiştii INML să constate toată afecţiunile de care suferă generalul, dacă ele pot fi tratate în reţeaua sanitară a sistemului penitenciar şi dacă nu cumva unele dintre aceste boli nu fac imposibilă continuarea executării pedepsei în regim închis.

În 16 octombrie 2008, judecătorii instanţei supreme i-au condamnat pe Mihai Chiţac şi Victor Athanasie Stănculescu la câte 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, fiind degradaţi. Cei doi au fost încarceraţi în aceeaşi zi, la scurt timp foştii generali formulând cereri în instanţă de întrerupere a executării pedepselor din motive medicale.

Generalul Mihai Chiţac a murit, în 1 noiembrie 2010, în locuinţa sa din Capitală, el fiind externat după mai multe săptămâni de spitalizare în urma unor boli cronice. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.