Acasă Politic Ialomita: Doi fosti preoti, cercetati pentru delapidare

Ialomita: Doi fosti preoti, cercetati pentru delapidare

DISTRIBUIȚI

114535 – 09112012 – Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a depus o plângere penală împotriva foştilor foştilor preoţi Casian şi Gheorghe Pandelică, tată şi fiu, care au slujit la Reviga şi a reclamat că aceştia au luat

din inventarul bisericii bunuri de peste 40.000 de lei, respectiv candelabre, icoane, cărţi şi alte obiecte de cult, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Ialomiţa.

Joi seară, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au făcut percheziţii la locuinţele acestora, în baza unor mandate emise de magistraţii Judecătoriei Slobozia.

„Este un dosar penal pentru delapidare pe numele celor doi. Au fost percheziţionate trei imobile, fiind ridicate mai multe bunuri pentru a fi stabilită provenienţa acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ialomiţa, agent Iuliana Fecioru.

Consistoriul Eparhial Bisericesc a decis, în decembrie 2011, caterisirea preoţilor Ovidiu Casian Pandelică de la biserica din Reviga şi Gheorghe Pandelică de la biserica din Mircea cel Bătrân, tată şi fiu, pentru „încălcarea statutului şi nesupunerea la ascultările primite”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.