Acasă Politic Profesori care predau in romana in regiunea transnistreana, invitati la Bruxelles

Profesori care predau in romana in regiunea transnistreana, invitati la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

 – 114965 – 28112012 – Europarlamentarul Monica Macovei organizeaza miercuri, la Parlamentul European, sub patronajul Grupului Popular European, masa rotunda cu tema „Educatie si Democratie”, la care vor participa si 16 profesori din regiunea transnistreana a Republicii Moldova, alaturi de oficiali  si experti din Comisia Europeana si eurodeputati.

Monica Macovei a invitat, la Bruxelles, pentru acest eveniment un grup de 16 profesori care predau in limba romana in scoli din regiunea transnistreana pentru a dezbate provocarile cu care se confrunta in activitatea lor.

La deschiderea evenimentului vor vorbi Monica Macovei si Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova in Regatul Belgiei, si Eugen Caras, ambasadorul misiunii Republicii Moldova la Uniunea Europeana.

„In octombrie anul  acesta am fost din nou la scoala Alexandru cel Bun din Bender, regiunea Transnistreana, si am decis ca riscurile la care se supun profesorii, parintii si copiii care se „incapataneaza” sa invete in scrierea latina trebuie auzite cat mai mult de institutiile europene si de alti parteneri ai Republicii Moldova. Atat Comisia, cat si Parlamentul monitorizeaza situatia scolilor cu predare in limba romana din regiunea Transnistreana, insa, dincolo de formalismul unui raport, povestile incredibile de viata si de daruire profesionala pot fi ele insele lectii de istorie”, a declarat Monica Macovei.

Monica Macovei este presedinta Delegatiei la Comisia parlamentara de cooperare UE-Moldova. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.