Acasă Politic Afganistan: Poliţişti români medaliaţi în Afganistan-

Afganistan: Poliţişti români medaliaţi în Afganistan-

DISTRIBUIȚI

 115441 – 17122012 – Şase ofiţeri români de poliţie din Misiunea Eupol Afganistan au fost medaliaţi, la Kabul, cu Medalia de Serviciu Eupol, în cadrul unei ceremonii desfăşurată la sediul Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene în Afganistan, în cursul lunii decembrie a.c., anunţă Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Înalta distincţie a fost înmânată poliţiştilor români de către Karl Åke Roghe, şeful Eupol Afganistan, ocazie cu care acesta le-a adresat mulţumiri pentru contribuţia adusă la îndeplinirea obiectivelor Misiunii.

Misiunea de poliţie a Uniunii Europene în Afganistan (EUPOL) a fost inaugurată la 17 iunie 2007 şi vizează acordarea de sprijin guvernului Republicii Islamice Afganistan pentru
crearea şi consolidarea unei forţe poliţieneşti în măsură să contribuie la asigurarea păcii, a securităţii şi a siguranţei poporului afgan, într-un stat organizat pe principii democratice.

În prezent, în teatrul de operaţiuni din Afganistan se află 15 poliţişti români, care desfăşoară activităţi de pregătire profesională, îndrumare şi consiliere a poliţiştilor afgani din cadrul Ministerului Afgan de Interne, Ministerului de Justiţie şi Parchetului General din Afganistan. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.