Acasă Politic Bruxelles: Ministrul Constantin, in comitetul director al Parteneriatului European pentru Inovare

Bruxelles: Ministrul Constantin, in comitetul director al Parteneriatului European pentru Inovare

DISTRIBUIȚI

 – 115037 – 02122012 – În cadrul reuniunii Consiliului de miniştri pentru agricultură de la Bruxelles au fost adoptate concluziile Consiliului privind reprezentanţii în comitetul director al Parteneriatului European pentru Inovare „Productivitate şi durabilitatea agriculturii”. Din comitetul director fac parte ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale al României, Daniel Constantin, ministrul Alimentaţiei, Agriculturii şi Pescuitului al Danemarcei, Mette Gjerskov, şi ministrul Dezvoltării Rurale şi Alimentaţiei al Greciei, Athanasios Tsaftaris.

Astfel, Daniel Constantin este unul din cei trei miniștri ai agriculturii din Europa care face parte din comitetul director al Parteneriatului european pentru inovare și singurul ministru român care a fost ales într-un astfel de comitet.

Principalul criteriu de selecţie l-a constituit activitatea avută de fiecare ministru în cadrul consiliilor pe agricultură. Propunerile celor trei miniştri pentru consiliul director al Parteneriatului European pentru Inovare au fost făcute de preşedinţia cipriotă.

Pe lângă cei trei miniştri propuşi, comitetul director al Parteneriatului European pentru Inovare (PEI) va reuni 40 de personalităţi din rândul organizaţiilor de fermieri, cercetători,
academicieni şi organizaţii ale consumatorilor şi protecţia mediului care vor reprezenta interesele diverse ale inovării în agricultură. 

Obiectivul Comitetului director constă în sprijinirea PEI prin consultanţă şi orientare strategică precum şi la identificarea principalelor teme de analiză din domeniul inovării care vor fi adoptate în cadrul planului strategic de implementare al PEI. 

PEI va contribui la interconectarea grupurilor operaţionale a serviciilor de consiliere şi a cercetătorilor implicaţi în implementarea acţiunilor de orientare a inovării în agricultură având ca rezultat creşterea productivităţii şi durabilitatea agriculturii. – www.promoptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.