Acasă Politic Bucuresti: Acorduri de exploatare

Bucuresti: Acorduri de exploatare

DISTRIBUIȚI

 115101 – 04122012 – Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, mai multe acorduri petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare. Sunt acorduri incheiate de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale pentru perimetrele EX-2 Tria, EX-11 Buzias, EX-6 Curtici, EX-4 Tulca si EX-9 Paulis.

Andrei Zaharescu, purtator de cuvant al Guvernului, a spus ca durata de concesiune negociata este de 30 de ani, cu posibilitatea de prelungire, pe perioade succesive, pana la epuizarea rezervelor de petrol, in limita unei durate maxime de 45 de ani a prezentului acord. In baza acordului petrolier, titularul exploateaza titei si gaze naturale asociate, gaze libere si condensate.

„Companiile castigatoare au fost selectate in urma procedurii de licitatie”, a spus Andrei Zaharescu. Este vorba de Runda X de licitatii care a avut loc in 2010.

Titularii acordurilor sunt East West Petroleum Corp, SC Universal Premium SA (două acorduri), Mol Hungarian Oil and Gas Public Limited Company impreuna cu SC Expert Petroleum SRL şi Clara Petroleum Ltd. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.