Acasă Politic Austria: Premierul despre raportul MCV: n-are surse

Austria: Premierul despre raportul MCV: n-are surse

DISTRIBUIȚI

116530 – 31012013 – Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că raportul pe Justiţie întocmit de Comisia Europeană trebuia să fie mai clar, respingând în continuare observaţia potrivit căreia trei dintre actualii miniştri ar fi cercetaţi pentru corupţie.

Ponta respinge astfel informaţia publicată de France Presse potrivit căreia miniștrii vizați sunt în raportul MCV ar fi de la Economie, Dezvoltare Regională și Transporturi. „Cei trei erau doi: Luca şi Matei. Lucrurile stau în felul următor: dincolo de ceea ce se poate scrie în presă – până la urmă France Presse, ca şi dumneavoastră, poate să facă şi comentarii de presă -, într-un document oficial, cum este cel al Comisiei Europene, lucrurile trebuie să fie foarte clare. Nu-i adevărat. Pentru faptă eventual asimilată corupţiei – e vorba aici de abuz în serviciu – a fost trimis în judecată domnul Fenechiu. Domnul Liviu Dragnea nu este cercetat pentru fapte de corupţie, ci pentru legea referendumului şi legi electorale, iar pe al treilea nu l-am găsit, cum nu l-aţi găsit nici dumneavoastră”, a afirmat Victor Ponta.

El a atras atenţia că în raportul CE nu se poate vorbi ca în presă, „pe surse”, ci trebuie o abordare serioasă.

“Într-un document oficial cum este cel al Comisiei Europene nu poţi vorbi ca în presă, pe surse, că sunt trei, trebuie să vorbeşti serios. Or, lucrul acesta, dacă eram consultaţi cu o zi înainte, l-am fi putut îndrepta. La fel, nu poţi să spui că cu cei patru miniştri care au sesizare de la ANI nu s-a întâmplat nimic. S-a întâmplat, nu mai sunt în guvern, chiar dacă nu există niciun fel de condamnare împotriva lor. Asta a fost mica mea critică. Cred că măcar atât am voie să critic”, a spus premierul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.