Acasă Politic Bucuresti: Acelasi buget pentru Camera Deputatilor, plus venituri proprii

Bucuresti: Acelasi buget pentru Camera Deputatilor, plus venituri proprii

DISTRIBUIȚI

116528 – 31012013 – Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au aprobat joi bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2013 în valoare de 198,29 milioane de lei.

Camera Deputaţilor va avea practic un buget de 211,6 milioane de lei, diferenţa faţă de 198,29 milioane provenind din venituri proprii.

Potrivit secretarului general adjunct al Camerei Deputaţilor, Ionuţ Dumitrică, 198 de milioane sunt alocate capitolului „Autorităţi publice şi acţiuni externe” şi 200.000 de lei pentru capitolul „Asigurări şi asistenţă socială”.

Capitolul „Asistenţa socială” are prevăzut suma de 200.000 de lei necesară cheltuielilor aferente indemnizaţiei acordate persoanelor care în 2013 vor solicita pensionarea înaintea împlinirii vârstei de 65 de ani.

Pentru plata cotizaţiilor la organismele internaţionale, Camera Deputaţilor are prevăzută suma de 1,25 milioane de lei.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a afirmat joi că sinteza fondurilor alocate pentru Camera Deputaţilor relevă că bugetul instituţiei este în creştere cu 9,6% faţă de execuţia din 2012, dar ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a subliniat că „cheltuielile din bugetul de stat stagnează, diferenţa provenind din venituri proprii”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.