Acasă Politic Irlanda, Dublin: Romania cere finantare corespunzatoare pentru statele UE mai slab dezvoltate

Irlanda, Dublin: Romania cere finantare corespunzatoare pentru statele UE mai slab dezvoltate

DISTRIBUIȚI

116465 – 29012013 – Parlamentul României a fost reprezentat la reuniunea preşedinţilor Comisiilor pentru afaceri europene din parlamentele naţionale ale statelor membre ale Uniunii Europene, COSAC, organizată la Dublin, în 27 şi 28 ianuarie 2013, de către deputatul Ana Birchall, din partea Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, şi de senatorul Mihaela Popa, din partea Comisiei pentru afaceri europene a Senatului.

Intervenţiile delegaţiei parlamentare române au fost agreate de reprezentanţii ambelor Camere, deputatul Birchall prezentând punctele de vedere în legătură cu priorităţile preşedinţiei irlandeze a Consiliului Uniunii şi cu viitorul Europei din perspectiva unei Uniuni Economice şi Monetare reale.

Delegaţia romană a susţinut asigurarea unei finanţări, prin viitorul cadru financiar multianual, corespunzătoare nevoilor statelor membre cu o dezvoltare economică mai redusă, in special in politica de coeziune si politica agricolă comună, a solicitat sprijinul preşedinţiei irlandeze pentru adoptarea unei decizii privind un calendar clar al aderării la spaţiul Schengen, precum si susţinere pentru ridicarea restricţiilor la liberă circulaţie a lucrătorilor români.

In domeniul Uniunii Economice şi Monetare a susţinut necesitatea concentrării eforturilor pentru realizarea fundamentului unei creşteri economice sustenabile, singura care poate asigura locuri de muncă sigure. In acest sens a exprimat apreciere pentru orientarea preşedinţiei irlandeze spre acest scop si pentru devotamentul de a adopta măsuri care să conteze cu adevărat atât pentru cetăţeni cât şi pentru întreprinzătorii care creează locuri de muncă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.