Acasă Politic Arestari in dosarul celor care escrocau societatile de leasing

Arestari in dosarul celor care escrocau societatile de leasing

DISTRIBUIȚI

117120 – 21022013 – Opt persoane implicate în dosarul de inșelăciune cu autoturisme cumpărate în leasing au fost arestate preventiv, anunță IGPR. Pentru alţi cinci suspecţi, s-a înaintat instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă în lipsă, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave sau complicitate.

În urmă cu două zile, poliția a perchezitionat 33 de locuinte percheziţii domiciliare din Timiş, Arad, Argeş, Vâlcea, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, la suspecţi de înşelăciuni în dauna unor societăţi de leasing. În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente care probează activitatea infracţională a suspecţilor (contracte false de vânzare – cumpărare, acte auto şi alte documente aparţinând uneia din societăţile implicate).

Procurorii au început urmărirea penală faţă 14 persoane acuzate de înşelăciune şi fals. De asemenea, a fost extinsă urmărirea penală faţă de alte două persoane, pentru favorizarea infractorului.

În februarie – iulie 2012, prin încheierea unor contracte de leasing financiar sau operaţional, în numele unei societăţi comerciale, suspectii au păcălit mai multe societăţi de leasing, determinându-le să le remită 38 de autovehicule.

Suspecţii nu au achitat contravaloarea ratelor de leasing pentru autovehicule, acestea fiind transportate imediat după tranzacţionare în Germania, fiind valorificate, cu ajutorul unor cărţi de indentitate ale vehiculului false, pe teritoriul mai multor state membre U.E.

Ca paravan era folosit un cetăţean străin, care avea rolul de a masca activitatea retelei.

Acesta nu cunoştea limba română şi nu avea contact direct cu angajaţii societăţii prin intermediul căreia s-au derulat activităţile infracţionale, fiind folosit doar cu scopul perfectării actelor încheierii cu celelalte persoane juridice şi pentru a evita tragerea la răspundere penală a celor implicaţi.

În realitate, unicul scop al achiziţionării autovehiculelor de la societăţile de leasing a fost acela de a dispune pe nedrept de bunuri, sens în care nu s-a achitat nicio rată aferentă contractelor de leasing, iar autovehiculele au fost transportate în Germania imediat după preluarea acestora de la furnizor.

Mai mult, s-a stabilit că în societatea incriminată a fost adusă o persoană, de doi dintre membri grupării, ce avea calitatea de contabil, cu scopul de a-i ajuta cu privire la întocmirea unor documente contabile care atestau în fals bonitatea societăţii şi cifra mare de afaceri a acesteia.
Prejudiciul estimat este de la 359.731 de euro şi peste 2,3 milioane de lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.