Acasă Politic Bucuresti: Incepe Congresul PNL

Bucuresti: Incepe Congresul PNL

DISTRIBUIȚI

117135 – 22022013 – Liberalii se reunesc vineri si sambata in congres extraordinar, la Palatul Parlamentului, pentru a modifica statutul PNL si pentru alegerea noii conduceri a partidului: CCongresulare loc in contextul acuzatiilor privind concentrarea puterii in mana lui Crin Antonescu formulate de catre Calin Popescu Tariceanu, Andrei Chiliman si Ludovic Orban.

Delegatia Permanenta a PNL a adoptat joi modificarile la Statutul partidului, printre care se numara infiintarea functiei de prim-vicepresedinte si suplimentarea numarului de vicepresedinti la 31. De asemenea, Delegatia Permanenta a liberalilor propune Congresului alegerea conducerii PNL pe lista.

Lucrarile congresului extraordinar de vineri vor fi deschise de presedintele PNL, Crin Antonescu. Sunt asteptati sa adreseze mesaje congresului liberalilor presedintele Internationalei Liberale, Cornelis van Baalen, europarlamentarul ALDE Guy Verhofstadt, presedintii Partidului Social Democrat, premierul Victor Ponta, Partidului Conservator, ministrul Agriculturii Daniel Constantin, Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, vicepremierul Gabriel Oprea, Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Hunor Kelemen, precum si liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale altele decat cea maghiara din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian.

In Congres se va decide si pozitia detinuta de proaspatul membru al formatiunii, Klaus Iohannis, candidat pentru postul de prim-vicepresedinte. Primarul Sibiului a declarat, joi seara, ca se afla in cursa pentru pozitia de prim-vicepresedinte al PNL, pe lista sustinuta de liderul PNL Crin Antonescu.

Congresul extraordinar al liberalilor de vineri va convoca pentru sambata Congresul ordinar in care va fi votata noua conducere a partidului. In congresul ordinar este prezentat, discutat si adoptat raportul de activitate al conducerii PNL pentru perioada martie 2010 – februarie 2013, urmand ca presedintele si membrii BPC sa isi depuna mandatul, iar ulterior sa fie prezentate programele de candidatura pentru functia de presedinte, sa fie dezbatute motiunile si sa fie acordat votul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.