Acasă Politic Avertisment pentru Marea Britanie: iesirea din UE nu e gratuita

Avertisment pentru Marea Britanie: iesirea din UE nu e gratuita

DISTRIBUIȚI

117363 – 01032013 – O eventuala iesire din Uniunea Europeana va costa scump Marea Britanie, a avertizat presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, potrivit Reuters.

Van Rompuy a spus ca Marea Britanie a avut o sansa sa joace un rol important in constructia economiei europene, iar euro zona are acum „artileria” de instrumente economice pentru a reusi sa iasa din cea mai grava criza economica din istoria sa

Van Rompuy l-a avertizat pe premierul britanic David Cameron ca Europa nu va accepta ca Marea Britanie sa aleaga ce reguli europene respecta si pe care le respinge.

„Sa parasesti clubul cu totul, asa cum cer unii, este posibil legal. Avem o clauza de iesire. Insa nu este doar o chestiune de iesire. Ar fi, legal si politic, o chestiune complicata si nepractica. Ganditi-va la un divort dupa 40 de ani de casatorie. Iesirea este un act de libera vointa si perfect legitim, insa nu este gratuita”, a spus van Rompuy intr-un la o intalnire cu bancheri si politicieni la Londra.

Cameron a promis sa ia inapoi o parte din puterile acordate UE. Multi se tem ca Marea Britanie ar putea iesi din clubul in care a intrat in 1973. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.