Acasă Politic Bucuresti: Britanicii vor Armata Romaniei moderna

Bucuresti: Britanicii vor Armata Romaniei moderna

DISTRIBUIȚI

117035 – 19022013- Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a avut luni, la sediul MApN, o întâlnire cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Martin Harris.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la relaţiile militare bilaterale şi la modalităţile optime prin care ţara noastră poate beneficia de asistenţă şi consultanţă din partea Marii Britanii în proiectarea şi desfăşurarea procesului de revizuire a apărării.

„Obiectivul major al Ministerului Apărării Naţionale este creşterea capabilităţii armatei. Pentru prima dată, bugetul ministerului a crescut şi s-a obţinut o creştere anuală a bugetului, până se va atinge nivelul de 2% din PIB, conform standardelor NATO ”, a subliniat ministrul Duşa.

La rândul său, ambasadorul Harris a subliniat importanţa României în relaţia cu Marea Britanie, accentuând faptul că ţara noastră este una dintre puţinele ţări care are forţe armate capabile dar şi voinţă necesară pentru a lupta. „Puteţi să vă bazaţi pe sprijinul nostru în procesul de modernizare, ne dorim o colaborare mai strânsă cu România pentru că s-a dovedit un partener viabil”, a mai declarat ambasadorul Martin Harris.

Pe agenda discuţiilor au figurat procesul de transformare a NATO şi participarea la misiuni internaţionale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.