Acasă Politic Bucuresti: CFR Marfă, fată mare

Bucuresti: CFR Marfă, fată mare

DISTRIBUIȚI

116669 – 06022013 – Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu a dat amanunte, marti, despre privatizarea CFR Marfa, decisa in cadrul CSAT.

„Astazi, in cursul CSAT, a fost aprobata strategia de privatizare a CFR Marfa, vanzarea unui pachet majoritar catre un investitor strategic. Am propus CSAT cateva idei foarte importante pentru ca viitorul CFR Marfa sa fie unul profitabil”, a spus Relu Fenechiu.

Ministrul Transporturilor a mentionat cateva conditii pentru cei ce doresc sa participe la licitatie, stabilite pentru a asigura succesul privatizarii. Este vorba despre „o privatizare cu pre-calificare, vor putea sa participe doar investitori care pot proba ca au capacitatea de a dezvolta acest sector; garantia va fi de 10 milioane de euro (…) CFR Marfa este o societate strategica pentru Romania, de aceea conditiile de privatizare sunt serioase”

Fenechiu a schitat si calendarul de privatizare: „Un calendar pe care mi-l asum, incerc sa il respect. Dorim ca preselectia ofertatilor sa fie pana la 15 mai, iar pana la 20 iunie sa avem desemnat castigatorul”.

„Eu am spus ca mi-as fi dorit ca Romania sa nu privatizeze aceasta companie, sa poata sa aiba profit si Romania sa pastreze aceasta companie de stat cu o componenta minoritara privata… Astazi nu mai putem sa vorbim de o astfel de procedura datorita situatiei financiare”, a aratat ministrul.

Relu Fenechiu a mai aratat ca Romania are discutii cu UE pentru a vedea in ce conditii pot fi anulate datoriile CFR Marfa, pentru ca aceasta companie sa fie mai atragatoare pentru investitori. 

„Avem discutii cu Comisia Europeana pentru anularea datoriilor catre bugetul de stat, pentru transformarea unora in actiuni. Datoriile sunt la bugetul de stat, CFR Infrastructura si bugetul asigurarilor sociale”.

„Dorim sa o vindem cu datorii cat mai mici pentru ca acela care o cumpara sa fie interesat in dezvoltarea ei”, a mai spus ministrul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.