Acasă Economie România se promovează la cel mai important târg de turism dedicat pieței...

România se promovează la cel mai important târg de turism dedicat pieței chineze

DISTRIBUIȚI

 172240 – 28052024România își promovează oferta turistică la ITB China, cea mai importantă expoziție comercială dedicată exclusiv profesioniștilor de profil, axată pe piața chineză de călătorii. Evenimentul se desfășoară la Shanghai, în perioada 27-29 mai a.c., fiind o platformă pentru expozanți de a se conecta cu agenții de turism, hoteluri, companii aeriene din întreaga lume, precum și cu alte entități care activează în acest sector, în scopul încheierii de parteneriate și relații de afaceri.

Standul național, organizat de Ministerul Economiei, are o suprafață de 54m². Suplimentar, Consulatul General al României la Shanghai va organiza, într-un spațiu special dedicat, o serie de degustări cu produse românești.

Cu ocazia deschiderii oficiale a evenimentului, la standul național au fost prezenți și E.S. domnul Horia-Dan Maxim, Ambasadorul României în China,  E.S. domnul Radu Fodoreanu, Consulul General al României la Shanghai, și  domnul Andrei Panait, consilier economic în cadrul Biroului de Promovare Comercial-Economică Shanghai.

Pentru a maximiza prezența României la ITB China, ministerul Economiei va organiza și evenimentul „Romania: The Gateway to Eastern Europe – Networking & Business Opportunities”, unde va fi detaliată oferta turistică a României.

Referitor la specificul pieței, se remarcă o creștere semnificativă a turimului chinezesc în ultimele decenii, milioane de călători alegând să își petreacă vacanțele în afara granițelor. În acest sens, Organizația Mondială a Turismului a prezentat perspective optimiste, care previzionează faptul că aproximativ 100 de milioane de turiști chinezi sunt așteptați să își petreacă vacanțele în străinătate până în 2025.

În clasamentul țărilor emițătoare de turiști pentru România, realizat pe baza stastisticilor puse la dispoziție de Institutul Național de Statistică, China a ocupat în 2019 – an de referință pentru turismul românesc, locul 18, cu un număr de 41.873 de vizitatori.

ITB China este parte a renumitei serii „Internationale Tourismus-Börse”, una dintre cele mai mari și mai importante expoziții de turism din lume. Evenimentul reprezintă, astfel, o platformă de succes, unde companiile din industria de profil, inclusiv agenții de turism, hoteluri, companii aeriene, operatori economici și alte entități care activează în acest sector se întâlnesc pentru a-și promova produsele și serviciile, precum și pentru a dezvolta parteneriate și relații de afaceri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.