Acasă Social Sanatate OMS discută despre combaterea rezistenței la antibiotice

OMS discută despre combaterea rezistenței la antibiotice

DISTRIBUIȚI

 172239 – 28052024La Geneva a început Reuniunea anuală a Adunării Mondiale a Sănătăţii, forul decizional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru a stabili priorităţile organizației în următorii patru ani, inclusiv un plan de eliminare a malariei în numeroase ţări până în 2030 şi măsuri pentru combaterea creşterii alarmante a rezistenţei la medicamentele antimicrobiene. Tema adunării din acest an este „Toţi pentru sănătate, sănătate pentru toţi”.

Punctul culminant care fusese planificat pentru această reuniune – semnarea ceremonială a unui tratat al OMS privind pandemiile – a fost anulat după ce negocierile globale purtate timp de doi ani s-au încheiat vinerea trecută fără un acord.

Negociatorii nu au reuşit să ajungă la un consens asupra unor subiecte sensibile (distribuirea medicamentelor, a materialelor de protecţie sanitară şi a vaccinurilor în cazul unor viitoare pandemii). Adunarea speră acum să decidă următorii paşi care trebuie realizaţi în vederea semnării unui tratat global.

Se preconizează adoptarea unor amendamente la Regulamentul sanitar internaţional al OMS, cu noi reguli pentru a preveni răspândirea bolilor dincolo de frontierele naţionale şi cu obligaţia de a raporta imediat focarele de boală către OMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.