Acasă Social Aparare Noi titulari numiți în funcțiile de șef al Statului Major al Forțelor...

Noi titulari numiți în funcțiile de șef al Statului Major al Forțelor Aeriene, director al Statului Major al Apărării și șef al Secției Asistență Religioasă

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 172238 – 28052024 –  În prezența ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, la sediul SMFA a avut loc ceremonia de învestire a șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi, anunță MApN.

În cadrul festivității, șeful Statului Major al Apărării a prezentat principalele repere profesionale din biografia noului șef al Statului Major al Forțelor Aeriene, și a subliniat că, în contextul procesului de consolidare accelerată a capacității defensive a Armatei României, „avem în derulare proiecte majore care privesc într-o măsură semnificativă Forțele Aeriene. Rolul dumneavoastră în derularea acestora este determinant. Urmați în continuare îndemnul poetului: cine crede în zbor e stăpân peste zare. Misiunea noastră comună este să păstrăm suveranitatea zării naționale”, a declarat șeful Statului Major al Apărării.

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a salutat numirea în funcție a generalului-maior Baraboi și i-a urat succes în noua misiune, amintind că Forțele Aeriene se află în plină etapă de derulare a programului de înzestrare cu aeronave multirol F-16 și se pregătesc pentru cel mai important program de achiziții din istoria Armatei României, aeronavele de generația a V-a, F-35. De asemenea, ministrul a apreciat că este esențială operaționalizarea tuturor sistemelor de apărare antiaeriană Patriot.

De asemenea, ministrul Angel Tîlvăr și generalul Gheorghiță Vlad au participat la ceremonia de numire în funcție a noului director al Statului Major al Apărării, generalul de brigadă Valentin Brînzei, a noului șef al Secției Asistență Religioasă a Statului Major al Apărării, preotul militar Sorin Pitic, precum și a altor ofițeri și subofițeri din Statul Major al Apărării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.