Acasă Politic Bucuresti: Chiuariu: CSM aplică “modelul Băsescu”

Bucuresti: Chiuariu: CSM aplică “modelul Băsescu”

DISTRIBUIȚI

117243 – 26022013 – Greva din justiţie este „o reacţie normală” la evenimentele din ultima vreme, susţine fostul ministru de resort, Tudor Chiuariu. Vicepreşedintele executiv al PNL cere CSM să dea dovadă de „înţelepciune” şi să nu mai aplice „modelul politic Băsescu”.

Mai multe instanţe au întrerupt activitatea marţi dimineaţă, din cauza refuzului CSM de a-i revoca din funcţia de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii pe Cristi Danileţ şi Alina Ghica.

Fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu crede că „protestele sunt o reacţie normală la ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp şi anume că activitatea Consiliului Superior al Magistraturii a fost dominată de influenţe politice şi poate chiar de un model politic. Adică vedem că se repetă la Consiliul Superior al Magistraturii modelul politic Băsescu, care se ţine de scaun împotriva voinţei celor care au votat pentru demiterea sa”, potrivit RFI Romania.

În opinia vicepreşedintelui executiv al PNL, „implicarea în politică a unora dintre membrii Consiliului a fost considerată inacceptabilă de către judecători şi a existat o reacţie normală de revocare a acestora”.

Numirea unui procuror în fruntea CSM e „periculoasă”Lui Tudor Chiuariu i se pare „foarte periculos ce se încearcă şi anume chiar afectarea independenţei judecătorilor prin numirea unui procuror în fruntea CSM, iar episodul acesta cu refuzul revocării tinde la acelaşi lucru, la menţinerea acestei situaţii de fapt împotriva voinţei corpului judecătorilor şi cu intenţia destul de transparentă de a afecta independenţa acestora”.

Fostul ministru al Justiţiei face un apel la înţelepciune: „Sper la măsuri de înţelepciune din partea CSM şi sper să înţeleagă că nu poţi să te ţii de scaun în felul ăsta doar pentru că ai primit ordin de la un om politic să blochezi activitatea Consiliului, probabil şi numirea procurorilor şefi şi să-ţi baţi joc de oamenii care te-au votat”.

CSM „nu mai funcţionează” – Tudor Chiuariu precizează că „de când au avut loc alegeri, de la începutul anului, Consiliul nu mai funcţionează. Sunt efecte de zi cu zi, pentru că CSM are în primul rând atribuţii referitor la resursele umane şi dacă nu se mai întruneşte şi nu poate lucra în şedinţe, nu se mai întâmplă nimic din punctul de vedere al resurselor umane, numiri în funcţii, propuneri de numiri, detaşări, delegări şi aşa mai departe”.

Liberalul speră ca viitorul raport MCV să fie mai obiectiv şi să reflecte corect situaţia din CSM: „Viitorul raport MCV sper să fie mai obiectiv decât ultimul, pentru că această situaţie gravă n-a fost reflectată nici în ultimul raport, deşi exista la data la care se redacta raportul şi asta ne arată şi partizanatul acestor rapoarte întocmite de Comisia Europeană, pentru că situaţii grave din justiţie, cum e asta, cea mai gravă practic nu apare deloc în raport”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.