Acasă Politic Bucuresti: Statutul parlamentarilor, pe masa CCR –

Bucuresti: Statutul parlamentarilor, pe masa CCR –

DISTRIBUIȚI

117266 – 27022013 – Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) dezbate miercuri sesizarea de neconstitutionalitate depusa de parlamentarii PDL in legatura modificarile aduse noului statut al deputatilor si senatorilor.

Sesizarea vizeaza, printre altele, termenul de 45 de zile in care un parlamentar poate contesta rapoartele ANI referitoare la incompatibilitate, in raport cu 15 zile, termen considerat normativ de legislatia romaneasca si internationala.

Potrivit PDL, aeasta diferenta de tratament situeaza parlamentarii deasupra legii.

Pe de alta parte, democrat liberalii considera ca referitor la principiile dreptului in Romania, se arata ca partile au dreptul la un proces echitabil si intr-un termen rezonabil, dar noile reglementari introduc un termen mult mai lung decat in spetele obisnuite, pentru cetateni obisnuiti, un termen de 45 de zile care nu este rezonabil si creeaza o diferentiere chiar fata de celelalte categorii de persoane cu functii publice care sunt supuse controlului ANI si care sunt in continuare pe un termen de 15 zile, in timp ce Statutul parlamentarilor creeaza un termen de 45 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.