Acasă Politic Turcia: Două decenii de la înfiinţarea APCEMN

Turcia: Două decenii de la înfiinţarea APCEMN

DISTRIBUIȚI

117265 – 26022013Cu ocazia şedinţei solemne de aniversare a două decenii de la înfiinţarea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), senatorul Cristian Dumitrescu a primit medalia „20 de ani de la înfiinţarea APCEMN”, în semn de recunoaştere a rolului Parlamentului României la fondarea acestei Adunări Parlamentare şi a contribuţiei personale la activitatea APCEMN.

            Senatorul Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului, a participat la această şedinţă solemnă, care a avut loc la Istanbul pe 25 şi 26 februarie, în calitate de reprezentant al Senatului României, împreună cu actualul şef al Delegaţiei Parlamentului României la APCEMN, deputatul Vlad Nistor.

            În intervenţia sa, senatorul Dumitrescu a menţionat contribuţia extrem de importantă a Parlamentului României la crearea acestei Adunări Parlamentare, mai ales că acesta a făcut parte din delegaţia româniei care a fondat APCEMN în 1993 şi a fost primul preşedinte al Comisiei Economice al acestei Adunări şi mai apoi vicepreşedinte al APCEMN, în mandatul său de senator între anii 1992-1996.

Delegaţia României a susţinut “Declaraţia APCEMN” adoptată cu prilejul acestei adunări solemne şi a susţinut introducerea recomandării continuării şi accentuării dezvoltării cooperării şi colaborării dintre APCEMN şi Parlamentul European în spiritul documentului adoptat de UE în 2007, numit „Black Sea Synergy”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.