Acasă Politic Bucuresti: Curtea Supremă judecă marţi dosarul lui Gigi Becali

Bucuresti: Curtea Supremă judecă marţi dosarul lui Gigi Becali

DISTRIBUIȚI

117237 – 26022013 – La Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) are loc marti un nou termen in dosarul in care Gigi Becali, finantatorul Stelei, este acuzat ca a prejudiciat statul in schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii.

Pe 12 februarie ICCJ a decis amanarea cauzei pana pe 26 februarie din cauza ca Becali nu s-a prezentat la termenul de atunci al recursului de la ICCJ iar judecatorii din completul de cinci au amanat cauza tocmai pentru ca reprezentantii lui Becali nu au prezentat motivul lipsei din sala de judecata a acestuia.

In dosarul schimbului de terenuri dintre Ministerul Apararii si Gigi Becali procurorii sustin ca, in perioada 1996-1999, partile au efectuat doua astfel de tranzactii.

Gigi Becali a preluat de la MApN 28,89 hectare de teren arabil intravilan din zona localitatii Voluntari si a dat la schimb 30.26 de hectare de teren situat in comuna Stefanesti, judetul Ilfov.

Problema este ca diferenta de pret dintre cele doua loturi era si este in continuare uriasa, orasul Voluntari aflandu-se in centrul expansiunii imobiliare din Nordul Bucurestiul in timp ce comuna Stefanesti nu spunea nimic pentru dezvoltatorii imobiliari.

Mai mult, potrivit acelorasi procurori, functionari din cadrul Ministerului au atras atentia ca Armatei nu ii trebuie terenul lui Becali, neavand cum sa-l foloseasca.

In acest dosar mai sunt inculpati, pe langa Becali, fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, si Dumitru Cioflina. Toti au fost achitati la prima instanta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.