Acasă Politic Bucuresti: Indemnizaţii pe viaţă pentru Pleşu şi Manea

Bucuresti: Indemnizaţii pe viaţă pentru Pleşu şi Manea

DISTRIBUIȚI

117228 – 25022013 – Scriitorii Andrei Pleşu şi Norman Manea vor primi indemnizaţii de merit pe viaţă de la Uniunea Scriitorilor din România (USR), în valoare de aproximativ 2.000 de lei fiecare, lunar, a declarat luni Nicolae Manolescu, preşedintele USR.

Norman Manea şi Andrei Pleşu urmează să primească indemnizaţii de merit de la Uniunea Scriitorilor din România, ca urmare a unei decizii a Comitetului Director al USR, întrunit pe 16 februarie, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Nicolae Manolescu a declarat că indemnizaţiile de merit vor fi acordate pe viaţă scriitorilor Norman Manea şi Andrei Pleşu.

„Valoarea indemnizaţiei de merit era undeva în jur de 1.800 de lei pe lună, dar va merge spre 2.000 de lei, pentru că a crescut salariul minim”, a explicat Nicolae Manolescu, citat de Mediafax.

Indemnizaţia de merit a fost instituită prin Legea nr. 118 din 15 martie 2002. Potrivit acestei legi, indemnizaţia de merit se acordă personalităţilor române de prestigiu ale ştiinţei, culturii şi sportului. Cuantumul lunar al indemnizaţiei de merit este egal cu trei salarii minime brute pe ţară şi este neimpozabil.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 859 din 17 iulie 2003 privind aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 118/2002, criteriile de atribuire a indemnizaţiei de merit în domeniul literar sunt următoarele: o operă literară de valoare public recunoscută; premii ale Academiei Române şi ale Uniunii Scriitorilor din România; premii internaţionale; traduceri în străinatate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.