Acasă Politic Bucuresti: Şoferii testaţi antidrog

Bucuresti: Şoferii testaţi antidrog

DISTRIBUIȚI

– 116623 – 04022013 – Specialişti ai Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), în colaborare cu poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au organizat, în noaptea de 1/2 februarie a.c., o acţiune pentru asigurarea unui climat de siguranţă în traficul rutier bucureştean.

Scopul acestei acţiuni a fost prevenirea, depistarea şi sancţionarea celor care încalcă normele rutiere, prin depistarea în trafic a conducătorilor auto care se urcă la volan după ce, în prealabil, au consumat băuturi alcoolice sau substanţe ori produse psihotrope sau medicamente cu efecte similare acestora.

În cadrul acestei acţiuni, specialiştii ANA au realizat activităţi de prevenire, educare şi conştientizare a conducătorilor auto cu privire la efectele consumului de droguri la volan.

De asemenea, cu această ocazie, reprezentanţii ANA au efectuat 27 de teste rapide, rezultatul fiind negativ, şi au prezentat sistemul electronic de testare a drogurilor în salivă, echipament care va sprijini activitatea desfăşurată de poliţiştii rutieri.

Acţiunile de prevenire şi combatere a conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor vor continua şi în perioada următoare, în vederea preîntâmpinării producerii unor accidente rutiere cu consecinţe grave. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.