Acasă Politic Bucuresti: Ponta crede ca la CSM e cel mai rau

Bucuresti: Ponta crede ca la CSM e cel mai rau

DISTRIBUIȚI

117031 – 19022013- Premierul Victor Ponta considera ca DNA este o institutie care „vrea sa faca totul si nu face nimic” si ca in Justitie criza cea mai mare este situatia de la CSM.

In ceea ce priveste procurorul general si seful DNA, acestia sunt propusi de ministrul Justitiei, nu de CSM, a spus Ponta, la Realitatea Tv.

„Parlamentul nu are niciun mecanism prin care sa intervina asupra Ministerului Public, asupra Parchetului, ba mai mult, Parlamentul e cumva ala rau, de parca el blocheaza dosarele lui Blejnar, lui Duta, lui Diaconescu si tot ceilalti. Suntem intr-un blocaj. Presedintelui i s-au facut doua propuneri, le-a respins, acum se porneste din nou o procedura. Problema este, daca in urma procedurii transparente facute de ministrul Justitiei, nu iese domnul Morar, iar sunt respinsi”, a adaugat premierul.

„Ministrul Justitiei propune procurorii. Daca doamna ministru, presedintele gasesc o solutie sa deblocam aceasta situatie, eu sustin. Dar daca de fiecare data, ca la Adam si Eva, ne intoarcem la un singur nume – orice procuror, dar trebuie sa fie Morar. E cam greu sa avem o asemenea discutie”, a mai spus Ponta.

„Eu eram procuror in anul 2000, an de schimbari. Intr-o perioada de interimat, si domnul Morar e interimar de aproape un an, pana la urma natural, exista o anumita incetinire a activitatii. E si o problema obiectiva: din dorinta de a acumula totul la DNA, ca l-am intrebat pe domnul Morar cum de a ajuns DNA-ul sa ancheteze referendumul, pe cap de procuror la DNA sunt 100 de dosare. Eu i-am spus: ‘Nu ar trebui sa admiteti ca DNA-ul, care a plecat de la ideea de a combate marea coruptie, vrea sa le faca pe toate si nu face nimic?'”, a mai declarat Ponta.

Cea mai grava criza din Justitie, insa, considera premierul, este aceea ca Alina Ghica si Cristi Danilet nu au fost inca revocati din Consiliul Superior al Magistraturii.

„In MCV nu e deloc mentionata cea mai grava criza a Justitiei. Sa ai 1.000 de judecatori care voteaza impotriva altui judecator, sa ai un CSM care in fiecare saptamana isi amana sedinta, asta e cea mai grava criza”, a adaugat Ponta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.