Acasă Politic Bucuresti: Revine Registrul Comerţului în subordinea CCIR ?

Bucuresti: Revine Registrul Comerţului în subordinea CCIR ?

DISTRIBUIȚI

117226 – 25022013 – Şase senatori ai actualei puteri şi de la minorităţi au iniţiat o propunere legislativă prin care se doreşte trecerea Registrului Comerţului (RC) din subordinea Ministerului Justiţiei în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), condusă de Mihail Vlasov.

Miza acestui proiect legislativ este de 60 de milioane de euro, în taxe plătite anual de firme şi care ar ajunge astfel în conturile CCIR, scrie România Liberă.

Mihail Vlasov este „prieten apropiat” cu Mona Pivniceru, ministrul Justiţiei, care ar trebui să aprobe cedarea ONRC.

Ministerul Justitiei a refuzat să comenteze dacă susţine sau nu cedarea Registrului Comerţului către CCIR.

Semnatarii acestei propuneri sunt Alina Gorghiu, deputat PNL, Florin Iordache, deputat PSD, Klarik Laszlo-Attila, senator UDMR, Grosaru Mircea, deputat RO.AS.IT, Marko Attila-Gabor, deputat UDMR şi Vainer Aurel, deputat FCER.

O astfel de iniţiativă ar fi împotriva obligaţiilor asumate de România în Uniunea Europeană, susţine europarlamentarul PDL Monica Macovei.

„În niciun stat membru din UE Registrul Comerţului nu se află la o organizaţie privată. În două ţări e la Camera de Comerţ, dar acolo Camera este instituţie publică”, a declarat Macovei pe B1TV, avertizând că o astfel de decizie ar risca să declanşeze „imediat” o procedură de infringement împotriva României. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.