Acasă Politic București: În PNL, toți sunt șefi

București: În PNL, toți sunt șefi

DISTRIBUIȚI

117137 – 22022013 – Viitorul Birou Permanent Naţional al PNL, care va fi ales la congresul de astăzi şi mâine, va avea, pe lângă preşedinte, un prim-vicepreşedinte şi 30 de vicepreşedinţi. Crin Antonescu va câştiga, fără emoţii, un nou mandat în fruntea PNL, iar Klaus Iohannis va ocupa postul de prim-vicepreşedinte, reînfiinţat special pentru primarul Sibiului. Acesta este verdictul aşteptat al Congresului PNL, programat pentru astăzi şi mâine. Practic, Crin Antonescu îşi consolidează poziţia şi se pregăteşte pentru alegerile prezidenţiale din 2014, dacă nu vor apărea surprise din partea lui Victor Ponta, dspre care se spune că va fi împins în față să candideze pentru funcția supremă în stat de ”greii” din PSD.

Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat, ieri, cu 191 voturi, cinci împotrivă şi o abţinere noul Statut al PNL, iar decizia finală va fi întărită la Congres. Delegaţia a aprobat şi o derogare de vechime pentru Klaus Iohannis. Primarul Sibiului a fost acuzat de-a lungul vremii, de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, de traffic de copii, un scandal cu conota’ii interna’ionale dup[ spusele europarlamentarului PRM.

Vicepreşedinţii partidului vor fi votaţi, în bloc, pe baza listei propuse de Crin Antonescu. Printre vicepreşedinţii liberali se vor număra Dan Radu Ruşanu, Daniel Chiţoiu, Relu Fenechiu, Mircea Diaconu, Radu Stroe, Varujan Vosganian, Mariana Câmpeanu, Eugen Nicolăescu, Norica Nicolai, Puiu Haşotti, Tudor Chiuariu, Sorin Frunzăverde, Nini Săpunaru şi Ovidiu Silaghi. De asemenea, din Biroul Permanent Naţional vor face parte, cu statut de simpli membri, primarii de mari municipii, şefii de consilii judeţene, şefii de organizaţii şi foştii preşedinţi ai partidului care nu fac parte din lista celor 31 de vicepreşedinţi. În total, Biroul Permanent Naţional va avea 64 de membri. Antonescu susţine că noua structură este gândită să corespundă venirii partidului la putere şi să fie flexibilă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.