Acasă Politic București: Uniunea Scriitorilor, evacuată

București: Uniunea Scriitorilor, evacuată

DISTRIBUIȚI

117167 – 22022013 – Uniunea Scriitorilor din România (USR) trebuie să evacueze sediul din Calea Victoriei – Casa Monteoru, în urma unei decizii a Curții de Apel București. Potrivit afirmațiilor președintelui Nicolae Manolescu, au început procedurile pentru mutarea din Casa Monteoru într-un alt imobil aflat în spatele Casei Vernescu, situată tot pe Calea Victoriei, dar la numărul 133.

Tribunalul Bucuresti a decis, in aprilie 2010, ca sediul din Calea Victoriei – Casa Monteoru a Uniunii Scriitorilor din Romania sa fie restituit in natura mostenitorilor familiei Monteoru, care la momentul respectiv au acuzat Uniunea ca a lasat cladirea sa se degradeze. Procesul a fost deschis pe 29 ianuarie 2009, pe Legea 10/2001, de Ioana Angelescu si mama sa, Nora-Geta Angelescu Monteoru, in calitate de reclamanti, impotriva Primariei Municipiului Bucuresti – proprietarul imobilului din Calea Victoriei, cunoscut cu denumirea de Casa Monteoru si dat in folosinta Uniunii Scriitorilor din Bucuresti. Instanta a admis cererea mostenitorilor si a dispus restituirea cladirii si a terenului in natura, decizia fiind atacata cu recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care a dat din nou castig de cauza mostenitorilor familiei Monteoru. Actiunea in instanta a fost deschisa dupa ce, in anul 2006, mostenitorii au obtinut de la Ministerul Finantelor anularea actului prin care imobilul respectiv a fost donat statului roman.

Mostenitorii Casei Monteoru aratau ca actul de donatie a Casei Monteoru, dintre Elena Lascar Catargi, fiica lui Grigore C. Monteoru, si ARLUS (Asociatia Romana a Legaturilor cu Uniunea Sovietica) s-a facut in conditiile in care Elena Lascar Catargi a fost amenintata cu arma si fortata sa doneze imobilul, cu tot ce exista in el. Ioana Angelescu si mama sa, Nora-Geta Angelescu Monteoru, au fost cele care au revendicat Casa Monteoru, in calitate de „mostenitori directi” ai lui Grigore Monteoru.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.