Acasă Politic Danemarca: Danemarca sustine integrarea Romaniei in Spatiul Schengen

Danemarca: Danemarca sustine integrarea Romaniei in Spatiul Schengen

DISTRIBUIȚI

117256 – 26022013 – Premierul danez, Helle Thorning-Schmidt, l-a asigurat, marţi, pe premierul român Victor Ponta că România poate conta în continuare pe sprijinul Danemarcei în ce priveşte integrarea în spaţiul Schengen. „L-am asigurat pe prim-ministru că poate conta pe Danemarca în ceea ce priveşte menţinerea poziţiei privind începerea şi finalizarea procedurile de integrare în Schengen”, a spus Thorning-Schmidt în timpul unei conferinţe comune cu premierul Ponta, la Copenhaga.

Premierul român şi-a exprimat, la rândul său, aprecierea pentru „poziţia constantă a Guvernului danez cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen”. Mai mult, Ponta a remarcat că Danemarca este un exemplu de bună guvernanţă, eficienţă energetică şi tehnologii moderne în agricultură, iar investitorii danezi pot beneficia în România de un mediu de afaceri atractiv şi stabil din punct de vedere legislativ, inclusiv în zona energiei verzi.

Ponta l-a invitat pe omologul său danez să vină din nou la Bucureşti, dar „pentru mai multe ore”, pentru a constata că România nu înseamnă doar Capitala şi clădirile oficiale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.